Elina kävi ensimmäistä kertaa elämässään kasvohoidossa! Vihdoin saatiin Elinan kirjoittama kokemus ensimmäisestä hoito kokemuksesta myös tänne blogin puolelle. Elinalle tehty puhdistava kasvohoito sisälsi timanttihionnan, mekaanisen ihonpuhdistuksen ja hemmottelevan hieronnan.

Kävellessäni työpäivän jälkeen pimeänä ja sateisena marraskuun iltana kosmetologille, en arvannutkaan, miten virkistävä kokemus saattaisi ollakaan. Charming Beautyn ikkuna loisti kutsuvana kadulle päin, kun astuin sisään vettä valuvana. Täytyy tunnustaa, että minua jännitti hieman mennä kasvohoitoon, sillä en ole 31 ikävuoteen mennessä käynyt ikinä sellaisessa. Oikeastaan on todella outoa, että olen laiminlyönyt kasvojeni ihoa niin pahasti. Käynhän kuitenkin säännöllisesti kampaajalla sekä hieronnassa. Hoidan enemmän jopa autoani, jolle kyllä suon luksuspesun ja vahauksen silloin tällöin. Olen jotenkin tottunut siihen, että ihossani on välillä näppylöitä, epäpuhtauksia ja kuivuutta sekä punoittavaa couperousaa. Nyt olisi aika pistää kuntoon myös kasvot!

Jännitys oli todellakin turhaa, sillä Tiia vei minut ihastuttavan tunnelmalliseen hoitohuoneeseen, jossa sain kääriytyä hoitopöydällä paksun peitteen alle. Kaunis musiikki ja kynttilät saivat minut hetkessä unohtamaan kaamean kaamoksen ulkopuolella. Tiia tutki ihotyyppiäni, ja päätimme valita alkuun timanttihionnan, jolla saisi poistettua kuollutta ihosolukkoa (jota varmasti riitti). Hionta osoittautuikin kevyeksi ”imuroinniksi”, joka tuntui hieman kutittavalta, mutta miellyttävältä. Olipa aika inhottavaa nähdä lopulta laitteen suodatin, jossa näkyi selvästi ihostani irronnutta kuonaa. Tämän jälkeen Tiia puhdisti ihoani ja käsitteli epäpuhtauksia. Seuraavaksi kasvoni saivat ihanan öljykerroksen, johon oli sekoitettuna useita luonnonkosmetiikan aineita. Tuoksu oli ihana, vaikka yleensä en siedä kovinkaan voimakkaita aromeja. Kasvojen kevyt hieronta tuntui todella rentouttavalta. Myös hartiani ja päänahka saivat pienen käsittelyn.

Yleensä kasvojeni ihoa kuumottaa lämpötilan muutokset tai uudenlaiset kosmetiikkatuotteet. Huomasin ilokseni, että Pandhysin tuotteet eivät aiheuttaneet minulle mitään allergisia oireita. Öljyn jälkeen sain vielä kasvoilleni rauhoittavan naamion, jossa oli taas sekoitettuna hierontasokeria, Rathany-voidetta ja mutaa. Aivan kuin kasvoni olisivat olleet viileän sametin alla. Loppupuhdistuksen jälkeen oli aika heräillä täysin rentoutuneena.

Kotiin viemiseksi ostin ACV-voidetta (sisältää omenaviinietikkaa), jota Tiia myös käytti hoidossa. Olen nyt sivellyt sitä kasvoilleni päivittäin ja pidän sen viilentävästä ja rauhoittavasta vaikutuksesta esim. suihkun jälkeen. Iho tuntuu nuoremmalta ja pehmeämmältä. Myös käsieni hieman atooppinen iho hyötyy voiteesta. Laiskan ihonpuhdistajan avuksi Tiia ehdotti Konjac-sientä, joka on valmistettu aasialaisesta konjac-kasvin juuresta. Tämä ihmesieni osoittautui kotikäytössä todella käteväksi. Pikkuruinen sieni vain kastellaan ja sillä puhdistetaan kasvot, jonka jälkeen sieni huuhdellaan ja laitetaan kuivumaan. Sieni liikkuu iholla todella pehmeästi ja liukkaasti, eikä ärsytä ihoa.

Päätin, että seuraavan vuoden projektina on pitää huolta ihosta ja käydä säännöllisesti hoidoissa.